Lästips & länkar

Tjejjouren.se – Information om tjej- och ungdomsjourer i Sverige. Här kan du även se vilka jourer som du kan chatta med just idag. Vår chatt är öppen torsdagar och söndagar mellan kl. 19 och 21, men det finns andra jourer som du kan prata med alla kvällar i veckan!

Unizon – Riksorganisation för tjej-, ungdoms-, kvinno- och andra stödjourer.

ROKS – Riksorganisation för tjej- och kvinnojourer.

Terrafem – ROKS internationella kvinnojour, ger stöd på många olika språk.

FemCenter – Centrum för kvinnor utsatta för våld.

Kvinnofridslinjen – Stödtelefon för dig som har utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Den är öppen dygnet runt, det är gratis att ringa och samtalet syns inte på din telefonräkning.

RFSLs brottofferjour – Riksförbundet för Sexuellt Likaberättigandes brottsofferjour.

RSCI – Riksorganisationen Stödcentrum mot Incest.

Interfem – Tankesmedja och resurscenter vars vision är ett samhälle fritt från rasism och diskriminering mot rasifierade kvinnor.

Maskrosbarn – En hemsida för dig som har en förälder som missbrukar eller är psykiskt sjuk.

TuvaForum – Informationsforum om våld i nära relationer, fokus på Malmö-Lund.

RFSL ungdom – Ungdomsförbund som arbetar för att hbtq-ungdomar ska få det bättre, eftersom alla i samhället ska ha samma rättigheter.

Habitat Q – Mötesplats för hbtq-personer mellan 13 och 19. Här kan du hänga i sofforna, fika, göra läxan, se film, läsa, pyssla och träffa andra hbtq:isar. Allt är gratis och de som jobbar här är också hbtq-personer.

SkunQ – Skånes unga queers: en mötesplats i Lund för HBTQ+ ungdomar mellan 13 och 25 år.

Transformering – Här hittar du information om trans och könsidentitet: personliga berättelser, listor över viktiga ord och begrepp, information om vård, och mycket mer!

Hela Mig – Här kan du som upplever problem med sex eller relationer till följd av våldtäkt eller andra sexuella övergrepp få stöd via chatt eller mail. Du kan även boka en tid på sexologmottagningen i Malmö för samtalsstöd och rådgivning.